Avi eadni

Velkommen til det sjøsamiske hjertet

Hornlue, utstilt som en del av min masteravhandling om hornluen ved USN

Hornluen

Utstilling på Alta museum "Following arctic fasion, hornluen er en del av min masteravhandling ved USN der jeg har forsket på hornluens tradisjon på kysten av Finnmark. 

Min mormors kofte, Tråante 2017

i forbindelse med Tråante 2017, ble jeg invitert til en ustilling med temaet "min mormors kofte". Jeg stilte på denne utsillingen med en kofte jeg har sydd utfra et bilde av min momor Ellen Marie,der hun hadde på seg slik kofte. Kofta er "1800 talls kofte" fra Porsanger og var i sort klede og hadde på den tiden smal pynt på ermekantene, skuldrene og bak på ryggen. Det var også en smal holbikant. På den tiden var sort kofte en stas kofte.

Áibbas rabas, helt åpent

I 2016 deltok jeg i utsillingen Áibbas rabas med to bilder. En tegning og et maleri. Tegningen er tegnet i 1987 og er av min stefar når han bøter garn hjemme i Stranda, maleriet er min mors samelue og et fiskeredskap fra jeg var barn og var med på fisket. Disse to tingene synes jeg gjenspeiler både min barndom og kultur veldig godt.

 

AIBBAS RABAS – Sámi Dáiddaguovddáš samidaiddaguovddas.no/aibbas-rabas-2/

 

Utstillingen Searat, Oslo 2014

På utstillingen Searat deltok jeg med keramikk figuren "eáhparaš" og "Čelges gáddi"

eáhparaš er inspirert av en fortelling fra min hjemplass, der et lite barn ble satt ut av sin mor. Eáhparaš handler om at det åndelige etter barnet setter spor.

 

 

Utstillingen Searat, Oslo 2014

På utstillingen Searat deltok jeg med keramikk figuren "eáhparaš" og "Čelges gáddi" "Čelges gaddi" handler om den åndelige verden, det som e mellom "himmel og jord", det vi kan sanse men ikke se. Her handler det om den mellomverden vi møter når vi er gått ut av vårt liv og møter våre forgangne igjen. Den hvite glitrende stranden er der vi møtes og figurene er sjelene